Polar Light Tours tarjoaa ympärivuotista ohjelmaa Levin Sirkassa. Ohjelmiin kuuluu niin hevos- kuin koira-ajelujakin. Polar Light Toursilta löytyy alaskanhuskyja, siperianhuskyja, alaskanmalamuutteja, grönlanninkoiria ja suomenhevosia. Näillä eläimillä toteutetaan myös kaikki yrityksen tarjoamista ohjelmista. Polar Light Tours tarjoaa myös vaellustallin, jossa niin lapset kuin aikuiset vasta-alkajista harrastajiin voivat käydä harrastamassa. Polar Light Tours on hyvin tunnettu matkailijoiden keskuudessa. Sen vaellukset ja valjakkoretket ovat hyvin kysyttyjä Leviin saapuvien turistien keskuudessa. Varsinkin talven ohjelmat myydään loppuun nopeasti. Polar Light Toursin suosituimpia ohjelmia ovat järven jäällä tapahtuvat koiravaljakkoajelut. Ne vaihtelevat pituuden mukaan. Osaan näistä kuuluu myös välipala tai muu ruokailu, josta kävijät saavat nauttia koira-ajelun välitauolla. Hevosajeluitakin on moneen lähtöön, mutta ne ovat yleisesti ottaen kestoltaan lyhyempiä kuin koiravaljakkoajelut. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että koirat ovat tottuneet vetämään valjakkoa jopa satoja kilometrejä päivässä.

 

Ohjelmaa kesäisin

Polar Light Tours järjestää kesäisin vierailuja husky- ja hevostiloille. Vierailun aikana kävijä pääsee tutustumaan niin koiriin kuin hevosinkiin. Omistaja kertoo eläimistä ja yrityksen toiminnasta. Kävijä tulee saamaan tietoa myös eläinten historiasta ja siitä, mitä aktiviteetteja eläimiä varten on ja mitä niiden kanssa tehdään vapaa-ajalla. Hyvällä tuurilla kävijä pääsee jopa rapsuttelemaan pieniä vastasyntyneitä koiranpentuja. Vierailuun kuuluu myös makkaran, mehun ja tikkupullien nauttiminen leirinuotion äärellä. Sen lisäksi kesällä on tarjolla erilaisia maastoratsastuslenkkejä. Osa ratsastusreissuista voi suunnata Levin huipulle, kun taas toiset toteutetaan yöllä revontulten loistaessa taivaalla. Polar Light Tours tarjoaa myös kaksi päivää kestäviä ratsastusohjelmia. Sen lisäksi tarjolla on kävelyretkiä, marjastusretkiä, melontaa kuin tynnyrisaunailtaakin. Polar Light Toursin kautta jokainen saa mahdollisuuden yöpyä joko teltassa tai kammissa. Tällä tavoin voi sanoa kokeneensa sen aidon ja oikean Lapin tunnelman.

 

Talven aktiviteetit

Talvi on tunnetusti Lapin kulta-aikaa. Näin on myös Polar Light Toursilla. Yritys tarjoaa rekikoiraohjelmia ja hevosohjelmia. Ensikertalaisille ja pienille lapsille sopii hyvin huskyvaljakolla tehtävä kahden kilometrin mittainen retki. Tätä valjakkoa ei ajeta itse, vaan sen tekee opas. Retken jälkeen nautitaan mehua ja keksejä. Jos taas kävijä haluaa astua itse valjakon puikkoihin, on retkiä olemassa aina kuudesta kilometristä jopa 55 kilometrin pituiseen kaksi päivää kestävään retkeen. Revontuliretket sijoittuvat yöaikaan. Hevosohjelmat taas alkavat opastetusta maastoratsastustunnista kahden tunnin ratsastukseen. Jos haluaa nauttia öisestä Lapista hevosen selässä, voi osallistua revontuli- tai kuutamoretkelle. Talvisena erikoisuutena ovat erilaiset poroajelut. Puolen kilometrin mittainen poroajelu tutustuttaa kävijät poroihin. Poroajeluita löytyy aina kolmeen kilometriin saakka. Ohjelmia voi myös yhdistää. Esimerkiksi rekiretket huskyen ja porojen vetämänä ovat suosittu yhdistelmä. Näin kävijä pääsee kokemaan enemmän yhdellä kertaa.